GALETTE MED AUBERGINE OG MOZZARELLA





Hej venner!

Her er en spændende, nem og ostet udgave af den klassiske tærte. Den er lavet uden form og uden æggemasse. På trods af dette er galetten ikke vindtør, men tvært i mod dejlig saftig. Vi serverede den med langtidsbagte tomater, for at give retten sødme og sommerfarve. Tomaterne kan sagtens komme ovenpå tærten og bages sammen med, men vi valgte at bage dem hver for sig.
Ammenam, ammenam!

Galette til 2 personer 

Dej
100 g smør
175 g hvedemel
75 g fuldkornsspelt
1 tsk salt
0.5 dl vand
saft fra 1/2 citron

Fyld
100 g frisk spinat
1 aubergine
1/2 squash
2 mozzarellaer
50 g gedeost
Kryddersalt

Kør dejen i en røremaskine. Lad den stå på køl i en time så smørret sætter sig.
Rul dejen tyndt ud til en nogenlunde rund form. Skyl spinaten og lad det være bunden. Skær auberginen, squash og mozzarella ud og læg dem i et mønster, der passer dig. Smuldr gedeosten over og drys med kryddersalt. Fold galettens hjørner udenom fyldet og bag ved 180 i 25 minutter.

Tomaterne blev bagt ved 140 grader i en halvanden time. De var også drysset med kryddersalt, peber, salt, sukker og olivenolie. Vi havde også tilføjet nogle hele hvidløgsfed.


Flinke hilsner

Marie & Marie


2 kommentarer:

  1. Det ser meget lækkert og appetitvækkende ud :-)
    Jeg elsker auberginer og tometer på den måde :-)

    Ønsker dig en glædelig juletid.

    SvarSlet
  2. Tak.
    Jeg er lige blevet færdig, og det er lækkert.

    Hilsen
    Bindia
    Indisk Restaurant

    SvarSlet