Hej Venner
Er hjemme efter en lang praktikuge, og har også lige fået tid til at lave en portion brunkager sammen med min mor. Opskriften har været i min familie i lang tid, men er oprindeligt komponeret af Lenes mor, og er den eneste rigtige opskrift på brunkager (i følge os...).
Men i hvert fald - er det en virkelig nem måde at komme i julestemning på. Mit køkken dufter skønt af kanel, nelliker og jul.
Til ca 130 stykker, skal du bruge:
250 g smør
250 g sukker
125 g sirup
40 g hakkede. smuttede mandler
3,5 g nelliker
12 g kanel
7 gram potaske (opløst i kogende vand)
20 g usaltede pistacienødder
500 g hvedemel
Varm sukker, sirup og smør op i en gryde. Når det er cirka ved kogepuntet, tages det af varmen og krydderier og potaske blandes i. Når det er lunkent, blander du melet i og ælter godt. Form dejen til lange baner, og læg den i køleskabet i mindst et døgn.
Når dejen har hvilet i køleskabet, skæres den ud til tynde skiver - det er vigtigt at den bliver så tyndt som muligt, da potasken får kagerne til at hæve meget opad, og da vi er interesserede i sprøde kager, er det vigtigt at de bliver så tynde de kan.
Kagerne skal bage i 5-6 minutter ved 200 grader.
Flinke hilsner,
Marie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar