MINI GRØNTSAGSTÆRTER





Hej venner. Vi har savnet jer!

Nu er sommeren ved at være forbi, og så er det dejligt at kunne se tilbage på alle de dejlige ting, der er sket. Vi tog på picnic i skoven med en masser lækkerier, bl.a. disse tærter. En anden skøn association er USA, hvor minitærteformene er købt denne sommer. Opskriften kan dog også sagtens bruges til en normalstørrelse tærteform. Råvarerne er i sæson her i sensommeren, så skynd jer ud og få fat på alle de gode, modne auberginer og squash.





Til 4 personer.

Bund 
1 dl yoghurt naturel
2 spsk olie
70 g fuldkornshvedemel (det gør, at dejen ikke trækker sig så meget sammen)
100 g hvedemel
1/2 tsk salt

Fyld 
2 æg
50 g revet parmesan
1 dl cremefraiche
salt og peber
1 lille squash
1 lille aubergine
3 tomater
1 løg
50 g gedeost
timian

Bund 
Saml ingredienserne. Gør det helst hurtigt, uden at ælte. Vi samlede dejen med en stavblender, der faktisk var ret effektiv. Pak dejen ind og put den i køleskabet indtil brug.

Fyld 
Bland æg, parmesan, cremefraiche, salt og peber.
Skær squash, aubergine, løg og tomater.

Tænd ovnen på 180 grader.
Rul tærtedejen ud og put den i de smurte tærteforme. Prik huller i bunden. Bag bunden i 7 minutter med bagebønner i, for at holde dejen nede.

Tag den ud og fyld æggemassen i. Anret grøntsagerne som du vil have det og top til sidst med gedeost og timian. Bag tærten i yderligere 15-20 minutter.


Flinke hilsner 

Marie & Marie 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar