LAKSETÆRTE










Hej venner!

Forleden dag var der endelig lys i vores lille køkken - derfor fik vi taget utrolig mange billeder af denne her tærte. Udover dens pæne ydre, smagte den virkelig godt! Man skal ikke være skræmt over at kaste sig ud i diverse tærteprojekter - det er en super god måde at få brugt gårsdagens rester på. Det er også en god måde at få brugt sine æg på, for nu at fejre påsken. ;-)
Derudover eksperimenterede vi også lidt med nogle tærtechips. Der var lidt dej i overskud som vi skar ud til små kiks og dryssede med blå birkes. Sprødt og lækkert.
Vi serverede det tærten med et sprød grøn salat med mango og mozerella. 






Dej (til en tærteform der er ca. 25 cm i diameter) 

100 g hvedemel 
100 gram groft mel (vi brugte spelt) 
100 g smør (her kan det også lade sig gøre at udskifte halvdelen med olie eller creme fraiche, hvis man ønsker en sundere dej)  
1 æg 
0,25 dl vand 
Ca. 1 dl frisk, hakket persille 
Lidt salt og peber 

Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen. Når smørret smelter, bliver dejen sværere at arbejde med, så det er en god idé at lægge den i køleskabet en times tid, inden den rulles ud. 


Æggemasse: 

2 æg 
3 dl fromage frais
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Ca. 3 dl frisk spinat 
Salt og peber 

Pisk det hele sammen. 


Derudover: 

200 g laks 
Ca. 2 dl blå birkes
1 fennikel 
En halv gul peberfrugt
En halv rød peberfrugt
100 g feta
Et forårsløg 

Bunden bages med et stykke bagepapir i, i 20 minutter ved 200 grader. 
I mens klargøres grøntsagerne. 
Vend lakseternene i den blå birkes. 
Hæld æggemassen, grøntager og laks i den forbagte bund. Slit af med at smuldre fetaost hen over. 
Lad tærten bage i 30 minutter i ca. 30 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig. 


Flinke hilsner 

Marie & Marie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar